Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Kompetansebroen Ahus – Årsrapport 2023

I årsrapporten kan du lese mer om hva som har skjedd spesielt på Kompetansebroen Ahus.

En hånd river av 2022 på en kalender og da står det 2023.Foto: Shutterstock

I redaksjonen til Kompetansebroen Ahus er det ansatt en redaksjonskoordinator som har ansvaret for opptaksområdet til Ahus samt utdanningsinstitusjonene i området. Redaksjonskoordinator publiserer fagartikler, nyhetssaker og samhandlingsinformasjon. Hovedoppdraget til redaksjonskoordinator er å bidra til god anvendelse av Kompetansebroen og å bidra til innhold som understøtter helsefellesskapet.

Anne Bull Enger Wiel,
Redaksjonskoordinator

Nyhetssaker, arrangementer og faginnhold

Oppgaven som redaksjonskoordinator innebærer å sørge for innhold som er relevant for Ahus området, som nyhetssaker, samhandlingsinformasjon og lokalt fagstoff. Under finner du et utdrag av nyhetssaker og faginnhold som er publisert i 2023.

Nyhetssaker

Kompetansebroen Ahus publiserer nyhetssaker og har publisert 43 nyhetssaker i 2023. Noen saker er publisert for Ahus området lokalt og noen har blitt publisert felles for alle områdene. Sakene har i hovedsak handlet om kommende arrangementer, studier på OsloMet, nytt innhold, temasaker og generelle samhandlingsnyheter. Hver fredag går det ut nyhetsbrev til Kompetansebroen Ahus sine 2339 abonnenter med ukens nyhetssaker.

Det har vært en nedgang i publiserte nyhetssaker i 2023. Nedgangen skyldes at fokuset på lokale nyhetssaker ble tonet ned i forbindelse med omlegging av sidene. Du kan lese mer om nytt design på sidene i årsrapporten til den sentrale redaksjonen lengst ned i denne artikkelen.

Under finner du et utdrag nyhetssaker som er publisert i 2023. Klikk på bildene for å lese sakene:

 

Arrangementer

I 2023 ble det publisert 61 lokale arrangementer. Hver tirsdag blir det sendt ut nyhetsbrev med nye arrangementer til Kompetansebroen Ahus sine 2456 abonnenter.

Undervisningswebinarer
Høsten 2021 startet Kompetansebroen Ahus og Ambulerende sykepleieteam (AST) et samarbeid om å arrangere undervisningswebinarer. Fagpersoner fra sykehuset underviser i et tema og Kompetansebroen Ahus veileder i bruk av ressursene på Kompetansebroen til videre fagutvikling. Det ble gjennomført fem webinarer innen ulike temaer våren 2023 og fire webinarer høsten 2023. Det har vært mellom 250 og 530 deltagere på webinarene. Dette har blitt en ny arena for kompetansedeling mellom sykehus og kommune og den digitale formen gjør at svært mange kan delta. Mange har sittet samlet på arbeidsplassen og sett på webinarene sammen. Webinaret om sår i september hadde deltagerrekord på 528 deltagere!

Klikk på bildet under for å komme til presentasjonene fra tidligere webinarer:

Faginnhold

Kompetansebroen publiserer ulike typer faginnhold som filmer, digitale kurs og fagartikler.

Her ser du noe av det nye faginnholdet fra 2023. Klikk på bildene for å komme til innholdet:

Samhandling og helsefellesskap

Kompetansebroen skal være en felles arena for å informere og dele innhold som er relevant for samarbeidet mellom sykehus, kommuner og utdanningsinstitusjoner. Det er viktig å kunne være tett på ulike nettverk og fagmiljø for å fange opp hva som rører seg, og videre kunne bidra til å dele informasjon gjennom Kompetansebroen.

Kompetansebroen Ahus har en egen samhandlings- og helsefellesskapsside. Denne siden fikk nytt utseende i 2023. Her kan du lese mer om den nye siden. Her publiseres informasjon om samhandlingsorganene i helsefellesskapet og strukturen for samarbeidet, pågående prosjekter og annen relevant informasjon for samhandlingen. Her kan du se den nye siden.

Redaksjonskoordinator sitter som observatør i Arbeidsutvalget (AU) til strategisk samarbeidsutvalg i Helsefellesskapet Ahus og kommunene, og har i tillegg faste arbeidsmøter med sekretariatet for helsefellesskapet for utvikling av samhandlings- og helsefellesskapssidene.

Legesiden

Kompetansebroen Ahus har en egen legeside. Hensikten med legesiden er økt samhandlingskompetanse i legekollegiet. Gjennom siden formidles nyheter med samhandlingsverdi og den er en digital plattform der leger lett kan finne ressurser til bruk i den daglige samhandlingen. Målgruppen er leger på Ahus og leger i opptaksområdet til sykehuset inkludert prehospitale tjenester. Samhandlingsoverlege Morten Glasø og samhandlingslege (tidligere praksiskonsulent) Lene G. Dalbak har det faglige ansvaret for innholdet. De redigerer og publiserer nyhetssakene. Ansvar for Lay-out og redaksjonelt arbeid ligger hos den lokale redaksjonen. I 2023 har det vært avholdt to Workshops for å få innspill til nytt utseende på legesiden med sikte på et felles grunnriss for siden. Den nye legesiden vil være klar i første kvartal av 2024. Du kan klikke her for å komme til legesiden. Det publiseres ukentlige nyhetssaker og i 2023 ble det publisert 44 saker. Ved publisering av nye artikler blir det utsendt nyhetsbrev til Legesiden Ahus sine 322 abonnenter. I 2023 hadde de 5814 sidevisninger og 1683 unike brukere.

Praksiskonsulentene på Ahus, Lene Gjelseth Dalbak og Morten Glasø

Samarbeid med fagmiljø i sykehus, kommune og utdanning

Den lokale redaksjonen er i jevnlig kontakt med fagmiljø og samhandlingsnettverk for tips og innspill til relevante saker og for å kunne fange opp hva som rører seg og videre kunne bidra til å dele informasjon gjennom Kompetansebroen.

Redaksjonskoordinator har presentert Kompetansebroen i fagsykepleiernettverket i medisinsk divisjon og ortopedisk klinikk på Ahus i september?

Redaksjonskoordinator er leder for fagråd Kompetanse, innovasjon, forskning og digital samhandling som har jevnlige møter. Her sitter representanter fra sykehuset og kommunene i helsefellesskapet Ahus og kommunene. I 2023 ble det avholdt en workshop for fagsykepleiere i kommune og sykehus for å få innspill til innhold på Kompetansebroen i fremtiden. Innspillene har resultert i et årshjul med kompetanseressurser fra Kompetansebroen til bruk gjennom året. Årshjulet er publisert her.

Kompetansebroen Ahus samarbeider også med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Viken (Akershus) (USHT). De deler også informasjon om blant annet ressursnettverk og arrangementer. Redaksjonskoordinator sitter i samarbeidsrådet til USHT.

OsloMet er også med i samarbeidet og Kompetansebroen Ahus har blant annet skrevet saker om nye utdanningstilbud ved OsloMet. Redaksjonskoordinator har også en kontaktperson ved OsloMet som får nyhetsbrev og som deltar på kontaktpersonmøter.

Rapportering og nettverksarbeid

Redaksjonskoordinator sender månedlig oversikt over trafikk og statistikk og nettverks- og implementeringsarbeid til samhandlingskoordinatorene for de fire regionene i området.

Kompetansebroen Ahus avholdt i september digitalt møte med kontaktpersoner fra kommunene. Denne gangen ble disse møtene avholdt regionsvis istedet for, som tidligere, alle kommunene samlet. Dette ble godt mottatt av kontaktpersonene og det ble en bedre dialog med gode innspill til Kompetansebroen med færre deltagere i hvert møte. Innspill fra møtene er tatt med videre til sentral redaksjon. Kontaktpersonene har også mottatt nyhetsbrev hvert kvartal. Her vises det til nytt innhold og kommende planer og arrangementer.

Trafikk og statistikk Kompetansebroen Ahus

Antall unike besøkende av området til Ahus på Kompetansebroen har hatt en økning på 1,74%, noe som tilsvarer nesten 3 000 unike besøkende gjennom året. Økningen i antall sidevisninger for Ahus-området på Kompetansebroen har hatt en økning i 2023 sammenlignet med 2022 på 0,37%, som tilsvarer nesten 4 000 sidevisninger.

Totalt sidevisninger

1 038 675

Totalt unike besøkende

161 769

Vekst i trafikk fra 2022 til 2023

0,37%

Graf av trafikk fra opptaksområdet til Ahus i 2023

Topp 10 kommuner:

  1. Oslo
  2. Lørenskog
  3. Ullensaker
  4. Nes
  5. Nesodden
  6. Aurskog-Høland
  7. Eidsvoll
  8. Kongsvinger
  9. Rælingen
  10. Nittedal

Årsrapport Kompetansebroen- sentral redaksjon 2023

Klikk på bildet under for å komme til årsrapporten fra sentral redaksjon:

Under utarbeidelse.

Alle fagartikler