Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Ungdomspsykiatrisk seksjon

Velkommen til ungdomspsykiatrisk seksjon! På denne siden finner du informasjon om praksisstedet, samt kompetansetrapp for praksisperioden.

Seksjonen er organisert inn under Avdeling for barne- og ungdomspsykiatri og barnehabilitering. I tillegg til UPS består avdelingen av fem BUP-poliklinikker (BUPP Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Askim og Halden), Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk og barnehabilitering ved Sarpsborgklinikken. Barne- og ungdomspsykiatrien tilbyr utredning og behandling av barn og ungdom i alderen 0-18 år, og deres familier, som har behov for tjenester på spesialisthelsenivå for å avhjelpe psykiske vansker.

UPS er en seksjon med 10 senger. Fem senger for øyeblikkelig hjelp (akutt) og fem senger for elektiv behandling (utredning og behandling U/B). Vårt tverrfaglige team består av psykiatere, psykologspesialister, LIS-lege, sykepleiere, vernepleiere og barnevernspedagoger (flere med spesialutdanning). I tillegg har vi kokk og klinisk ernæringsfysiolog.

Akutt:
UPS har ansvar for øyeblikkelig hjelp i den barne- og ungdomspsykiatriske behandlingen hele døgnet for aldersgruppen 0-18 år. Vi samarbeider med de lokale BUP-poliklinikkene som ofte er henviser. Vi besvarer BUP-Akutt telefonen 24/7.

UB:
Har ansvar for planlagt innleggelse av barn og ungdom mellom 13 og 18 år ved ungdomspsykiatrisk seksjon. UB utreder og behandler bl.a. spiseforstyrrelse, depresjon, angst, psykose og andre psykiske lidelser.

Det er den lokale poliklinikken (BUPP) som henviser til utredning- eller behandlingsopphold ved UPS. Behandlingen foregår i avdeling og legger vekt på samarbeid med familie/omsorgsbase (der ungdommen bor), skole og andre instanser.

BUP-team er et tverrfaglig team med barne- og ungdomspsykiatrisk kompetanse som har sitt arbeidsområde ved barne- og ungdomsklinikken, Kalnes.

Les mer om ungdomspsykiatrisk seksjon her!

Alle fagartikler