Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Vestfold

Vitality

Andelen skrøpelige eldre er økende og vil bli den største pasientgruppen i fremtidens helse- og omsorgstjenester. Målet med Vitality er å etablere integrerte helsetjenesteteam som skal følge opp skrøpelige eldre pasienter.

Vitalityprosjektet jobber med å etablere integrerte helsetjenester til skrøpelige eldre Vestfold.

Oppgaver for teamet

  • Tverrfaglig kartlegging.
  • Risikovurdering.
  • Egenbehandlingsplan med tiltak for å opprettholde funksjonsnivået basert på «Hva er viktig for deg?»

Medlemmer av teamet

Sykehuset i Vestfold har en eldrehelsekoordinator for hver kommune, en sykepleier med geriatrisk videreutdanning, geriater, farmasøyt og helsesekretær. Kommunene organiserer seg ulikt men har funksjonen eldrehelsekoordinator, fysioterapeut og ergoterapeut i tilknytning til teamet.

Andre aktører som blir involvert i samhandlingen er fastleger, hjemmetjeneste og forebyggende helsetjenester.

Hvilket problem skal teamet løse?

Teamet følger skrøpelige eldre ut av sykehuset for å skape mer sammenhengende og helhetlige tjenester. Teamet skal også bidra til å øke kunnskapen og kompetansen knyttet til forebyggende helsetjenester for eldre.

Teamet gjennomfører en kartlegging av skrøpelighet for å tilpasse behandling og oppfølging av pasienter/innbyggere. Målet er at målrettede individualiserte tiltak kan gi redusert behov for ressurskrevende helse- og omsorgstjenester i kommuner og sykehus.

Målgruppe

«Skrøpelige eldre». Prosjektet har valgt å fokusere på to hovedgrupper pasienter som kartlegges; forsterket oppfølging av pasienter som lever med veldig mild – moderat skrøpelighet etter utskrivning fra sykehus, samt et helsestasjonstilbud for eldre som søker kommunale omsorgstjenester.

Kontaktperson:

Prosjektleder Marte Wang-Hansen
marte.wang-hansen@siv.no

Alle fagartikler