Artikkel Psykisk helse og rus på Helsebiblioteket For deg som er interessert i å finne nyttige ressurser om temaet psykisk helse og rus.
Artikkel FACT/ACT Behandlingsmodeller som gir oppsøkende, samtidige, helhetlige og koordinerte tjenester til personer med alvorlige psykiske lidelser
Artikkel Lærings- og mestringstilbud i kommunen Verktøy og tips som kan være nyttige for å lykkes med arbeidet med å styrke helsekompetanse, mestring og livskvalitet for brukere, pasienter og pårørende.
Artikkel Felles akuttmottak for behandling av ruslidelser Det er nå etablert et samlokalisert akuttmottak for tverrfaglig spesialisert behandling av ruslidelser.
E-læring Familiefokusert praksis Kurs om familiefokusert praksis og hvordan du kan bruke Familiemodellen i klinisk sammenheng.
E-læring Pakkeforløp barn og unge – psykisk helsevern For utredning og behandling av barn og unge i psykisk helsevern.
E-læring Pakkeforløp voksne – psykisk helsevern For utredning og behandling av voksne i psykisk helsevern.
E-læring Pakkeforløp TSB – psykisk helsevern For alle behandlere innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).
E-læring Forebygging og mestring av aggresjon og vold Pasienter kan bli aggressive og voldelige. Men gjennom riktig kunnskap og god trening kan du forebygge farlige situasjoner.
E-læring Ettersamtale – oppfølging av aggressive hendelser Her får du grunnlaget du trenger for trening og gjennomføring av ettersamtale.
Artikkel Nasjonal kompetansetjeneste – NKROP ROP arbeider for kompetanseheving innen samtidig rusmisbruk og psykiske lidelser.
E-læring Rushåndtering for helsepersonell Lær det å tolke atferd og fysiologiske tegn som indikerer et mulig inntak av rusmidler.
Artikkel Illness Management and Recovery (IMR) Individuell mestring og tilpasning som skal hjelpe personer med alvorlige psykiske lidelser.
E-læring Introduksjonskurs om spiseforstyrrelser for helsepersonell Introduksjonskurs for helsepersonell som møter mennesker med spiseforstyrrelser og deres pårørende
Podkast Podkaster innenfor Psykisk helse og rus Aktuelle podkaster og podkastepisoder innenfor temaet Psykisk helse og rus.
Artikkel Gjensidig hospitering Hospiteringsordningen er et tilbud til alle ansatte uavhengig av stilling, ved Divisjon psykisk helsevern på sykehuset og i kommuner/bydeler.
E-læring Bli kjent med LAR-retningslinjen Få grunnleggende kunnskap om den reviderte LAR-retningslinjen, og de mest sentrale anbefalingene.
E-læring Åpen dialog – en terapeutisk tilnærming og behandlingsform Lær om hva åpen dialog er og hva som er hovedprinsippene i bruken av denne metoden.
E-læring Bruker i sentrum Kurset bidrar til å løfte verdien av brukermedvirkning og tverrfaglig/tverretatlig samarbeid i rusfeltet.
Artikkel MAP – Møte med aggresjonsproblematikk Opplæring i MAP kan forhindre vold, og sørge for at pasienter og personale opplever seg trygge.
E-læring Somatisk helse og alkohol (TSB) Hensikten med dette kurset er å sikre at alkoholvaner kartlegges der de kan utløse, forverre eller medvirke til somatiske lidelser.
E-læring Tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) Hva er TSB, og hvilken plass har vi i helsetjenesten?
Artikkel KvIP – sammen blir vi bedre KvIP (Kvalitet i Institusjonsbehandling i Psykisk helsevern) er et læringsnettverk av barne- og ungdomspsykiatriske akuttavdelinger i Norge.
E-læring Rusbehandling og kognisjon Tematisere kognitiv funksjon i rusbehandling, samt kunnskap om praktiske metoder og verktøy.
Artikkel Psyk IT -videoforedrag Korte videoforedrag om ulike tema som berører psykisk helse hos eldre.
E-læring Vurdering av samtykke- kompetanse Kurset er rettet mot faglig ansvarlig i psykisk helsevern, og for helsepersonell i andre deler av helsetjenesten.
E-læring Hindre drop-out fra rusbehandling Få kjennskap til risikofaktorer for drop-out fra rusbehandling og tips til forebygging.
Podkast Sexolog Randi Gjessing gjester ny episode i Kompetansebroens podkast “Helhjerta” Randi Gjessing jobber som sexolog og snakker i denne episoden om både ereksjon, onani, lyst, testosteron, livsstil og sammenhengen mellom stress og sex.
Artikkel Alternativ til vold – filmer Trykk her for mer informasjon og link til ATV`s filmer om alternativ til vold
E-læring HoNOS – Innføring i skåringsverktøy Lær å bruke skåringsverktøyet HoNOS. Kurset går gjennom bakgrunn, retningslinjer og skalaen.
Artikkel Filmkartotek Psykologhjelp Videoer og artikler for et allment publikum om psykologi, normalutvikling og psykiske plager/lidelser.
Artikkel VIVAT- selvmordsforebygging VIVAT er et av Helsedirektoratets selvmordsforebyggende tiltak, og tilbyr ulike kurs for kompetanseheving.
E-læring Brøset Violence Checklist – BVC BVC er en 6-punkts sjekkliste som skal bidra til at helsepersonell lettere kan forutsi voldelig atferd i et kortsiktig perspektiv.
E-læring Selvmordsrisiko-vurdering Her lærer du om selvmordsrisikovurdering. Kurset er bygd opp av 5 moduler og tar ca 2 timer.
Film Illness Management and Recovery (IMR) presentasjon i Oslo (del 2) Illness management recovery eller IMR baserer seg på behandling av personer med alvorlige psykiske lidelser uten bruk av medikamenter. Modellen blir blant annet brukt på Ahus og på Hurdalssjøen recoverysenter.
Film Illness Management and Recovery (IMR) presentasjon i Oslo (del1) Illness management recovery eller IMR baserer seg på behandling av personer med alvorlige psykiske lidelser uten bruk av medikamenter. Modellen blir blant annet brukt på Ahus og på Hurdalssjøen recoverysenter.